Spaghetti razowe z indykiem

0 (0 ocen)

Danie niskokaloryczne a zarazem pełne wartościowych warzyw i cennego błonnika.

Składniki:

  • 300g piersi z indyka
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kilka fasolek szparagowych żółtych
    kilka fasolek szparagowych zielonych
    1/4 główki kalafiora
    1 łyżka skrobii ziemniaczanej
    kostka rosołowa drobiowa
    sól, pieprz, papryka ostra, suszona natka pietruszki
    olej do smażenia

Spaghetti razowe z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vas40g 1. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Kalafior różyczkujemy i fasolkę kroimy w cząstki. Blanszujemy.
  • image-18p81r8 2. Indyka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą, natką pietruszki. Krótko podsmażamy na oleju.
  • image-17dmsu9 3. Dodajemy warzywa. Rozrabiamy 1łyżkę skrobii ziemniaczanej w szklance wody, zagęszczamy sos.
  • image-22bfhda 4. 1/2 opakowania makaronu razowego gotujemy al dente w wodzie z dodatkiem kostki drobiowej. Odcedzamy. Nakładamy i polewamy obficie sosem. Podajemy w towarzystwie zimnego kompotu najlepiej morelowego lub jabłkowego.

Porady

Danie zyska nowy wymiar gdy zastąpimy makaron razowy - ryżowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy