Spaghetti po węgiersku

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g makaronu spaghetti,
    200g mięsa mielonego wieprzowego,
    1 cebula,
    1 mała cukinia,
    ½ strąka papryki czerwonej,
    ½ strąka papryki żółtej,
    3 pomidory,
    5 łyżek oliwy,
    woda,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    bazylia.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Spaghetti po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie warzywa kroimy w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładamy na patelnię. Dodajemy oliwę. Smażymy na małym ogniu około 10 minut.
    2. Mięso podlewamy niewielką ilością wody. Dodajemy cukinię oraz papryki. Wszystko razem dusimy 5 minut. Dodajemy pomidory. Dusimy kolejne 10 minut. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią.
    3. Spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron wykładamy na talerz. Na środek nakładamy porcję przygotowanego sosu. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować