Spaghetti po napoleotańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja rodzinka lubi tą wersję spaghetti:)

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag makaronu (dowolnego według uznania)
    500 g mięsa mielonego ( ja używam indycze)
    15 dag wędzonego boczku
    1 mały przecie pomidorowy
    1 cebula
    1 puszka zielonego groszku
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    garść startego żółtego sera
    olej
    sól, pieprz

Spaghetti po napoleotańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, umyć, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Następnie dodać pokrojony w drobną kosteczkę boczek oraz mielone mięso i smażyć mieszając.
    Mąkę ziemniaczaną rozrobić w szklance letniej wody i przelać do naczynia dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i wymieszać po czym wlać na patelnię do mięsa. Dusić ok. 20minut. Dodać zielony groszek osączony z zalewy i dusić kolejne 5minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie posypać startym żółtym serem...

Porady

Po wlaniu na patelnię do mięsa płynu z przecieru pomidorowego i mąki ziemniaczanej zmniejsz ogień ponieważ na zbyt dużym ogniu zrobi się błyskawicznie zbyt gęsta masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy