Spaghetti po napoleotańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, umyć, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Następnie dodać pokrojony w drobną kosteczkę boczek oraz mielone mięso i smażyć mieszając.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w szklance letniej wody i przelać do naczynia dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i wymieszać po czym wlać na patelnię do mięsa. Dusić ok. 20minut. Dodać zielony groszek osączony z zalewy i dusić kolejne 5minut. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie posypać startym żółtym serem...
Porady
Po wlaniu na patelnię do mięsa płynu z przecieru pomidorowego i mąki ziemniaczanej zmniejsz ogień ponieważ na zbyt dużym ogniu zrobi się błyskawicznie zbyt gęsta masa
Komentarze