Spaghetti po bolońsku z cukinią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny aromatyczny sosik z mięsem i cukinią.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron spaghetti
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 cukinia
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów
    bazylia
    oregano
    1 łyżka masła
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    olej

Spaghetti po bolońsku z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w posolonej wodzie.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać obrany, drobno posiekany czosnek. Przesmażyć razem.
  • 3. Dodać pomidory z puszki, smażyć na małym ogniu.
  • 4. Cukinię umyć, pokroić w kosteczkę, dodać do pomidorów.
  • 5. Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, przesmażyć na oleju. Dodać do pomidorów.
  • 6. Przyprawić do smaku, dodać papryki w proszku, bazylię i oregano.
  • 7. Makaron podawać z sosem, ozdobić natką pietruszki.

Porady

Można posypać parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy