spaghetti po bolońsku

5 (148 ocen)

  • 30 min

jest to kuchnia włoska cżesto to przyrzadzam i wszystkim smakuje takze polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 350g wolowego miesamielonego,cebula,marchewka,ząbek czosnku,mała puszka pomidorów bez skórki,4 łyżki oliwy,listek laurowy,sól pieprz,2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 l bulionu,4 łyżki tartego parmezanu,400 g makaronu spaghetti.
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać,posiekać.Marchewkę obrać drobno pokroić.Pomidorey z puszki pokroić ,zalewe zachować.Oliwę rozgrzać na patelni ,włożyć mięso i przesmażyć .Dodać cebulę czosnek i marchewkę ,smażyc mieszając 8-10 minut Masę mięsną przyprawić solą i pieprzem .Doda listek laurowy ,koncentrat i pomidory wraz z zalewą ,wlać bulion .Dusić pod przykryciem 10-15 minut .Makaron ugotować ,odcedzić .Rozłożyc na talerze polac sosem i posypac parmezanem .ZYCZE WSZYSTKIM SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować