Spaghetti nadziane parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na margarynie.
2.Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w talarki, dodajemy do cebuli, dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
3.Parówki kroimy w plastry, nadziewamy makaronem. Wrzucamy do wrzątku z dodatkiem kostki rosołowej. Gotujemy al dente na małym ogniu, delikatnie potrząsając garnkiem co kilka minut.
4.Nad patelnią przecieramy pomidory przez sito za pomocą pałki. Sos doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano oraz cukrem. Odparowujemy.
5.Spaghetti wyjmujemy za pomocą specjalnej łyżki. Podajemy z dodatkiem sosu warzywnego.
Porady
Aby bez problemu pokroić cebulę należy włożyć ją na kwadrans do zamrażalki.
Komentarze