Spaghetti nadziane parówkami

0 (0 ocen)

Spaghetti fusion z sosem a' la bolońskim wzbogacone o parówki.

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
    200 g cienkich parówek dobrej jakości
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 pietruszka
    mały słoik domowych pomidorów bądź zakupionych w puszce
    łyżka margaryny do pieczenia
    kostka rosołowa
    sól, pieprz, cukier, oregano, bazylia

Spaghetti nadziane parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0q9px9g 1. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na margarynie.
  • image-1jxwxc5 2. Marchew, pietruszkę obieramy, kroimy w talarki, dodajemy do cebuli, dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
  • image-0r4pxgu 3. Parówki kroimy w plastry, nadziewamy makaronem. Wrzucamy do wrzątku z dodatkiem kostki rosołowej. Gotujemy al dente na małym ogniu, delikatnie potrząsając garnkiem co kilka minut.
  • image-1biados 4. Nad patelnią przecieramy pomidory przez sito za pomocą pałki. Sos doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano oraz cukrem. Odparowujemy.
  • image-0x6v0hq 5. Spaghetti wyjmujemy za pomocą specjalnej łyżki. Podajemy z dodatkiem sosu warzywnego.

Porady

Aby bez problemu pokroić cebulę należy włożyć ją na kwadrans do zamrażalki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy