Spaghetti - inaczej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki, smaczny, prosty sposób na domowe spaghetti które smakuje lepiej niż te " prawdziwe" Polecam

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    makaron - wg uznania ale powinien być dosyć gruby
    2 kostki rosolowe
    3 marchwie
    1 pietruszka
    sól
    pieprz
    katchup - około 3 łyżki
    przecier pomidorowy - około 4 łyżek

Spaghetti - inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron al' dente z dodatkiem soli.
    Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.

    Mięso mielone podsmażamy bez dodatku tłuszczu i przyprawiamy do smaku.
    Na tej samej ( nieumytej! ) patelni smażymy marchewkę i pietruszkę - wcześniej starte na tarce o grubych oczkach.
    Mięso i podsmażone warzywa przekładamy do garnka po czym zalewamy wodą aby wszystko było przykryte. Gotujemy około 10 min na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe , przecier i ketchup, chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.
    Zimny makaron przekładamy do garnka i chwilę jeszcze podgrzewamy.
    ( spaghetti najlepiej smakuje odgrzewane )
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy