Szybki, smaczny, prosty sposób na domowe spaghetti które smakuje lepiej niż te " prawdziwe" Polecam
40 min
Składniki:
1 kg mięsa mielonego
makaron - wg uznania ale powinien być dosyć gruby
2 kostki rosolowe
3 marchwie
1 pietruszka
sól
pieprz
katchup - około 3 łyżki
przecier pomidorowy - około 4 łyżek
Spaghetti - inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron al' dente z dodatkiem soli.
Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy.
Mięso mielone podsmażamy bez dodatku tłuszczu i przyprawiamy do smaku.
Na tej samej ( nieumytej! ) patelni smażymy marchewkę i pietruszkę - wcześniej starte na tarce o grubych oczkach.
Mięso i podsmażone warzywa przekładamy do garnka po czym zalewamy wodą aby wszystko było przykryte. Gotujemy około 10 min na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe , przecier i ketchup, chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.
Zimny makaron przekładamy do garnka i chwilę jeszcze podgrzewamy.
( spaghetti najlepiej smakuje odgrzewane )
Smacznego :)
Komentarze