Spaghetti frittata

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

I cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, naszym zdaniem.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g spaghetti
    2 jajka
    4 łyżki mleka
    2 łyżki stołowe masła
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    starty parmezan

Spaghetti frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti frittata 1. Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski.
    Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem.
    Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut.
    Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną z startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy