Spaghetti carbonara

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Moja pierwsza carbonara, wyszła przepyszna.

  • Łatwy

Składniki:

  • - spaghetti: 1 opakowanie
    - boczek wędzony: 150 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - śmietana 30%: 200 gramów
    - ser żółty tarty: 3 łyżeczki
    - żółtka: 3 sztuki
    - sól pieprz: 1 szczypta

Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w paski, cebulę i czosnek obrać, posiekać.Podsmażyć z boczkiem. Makaron ugotować, odcedzić, nie płukać, przykryć pokrywką. W miseczce rozmieszać śmietanę z żółtkami oraz żółtym serem, przyprawić. Do garnka z makaronem wrzucić boczke z cebulą, oraz roztrzepaną śmietanę z żółtkami i serem, dobrze wymieszać, ważne aby makaron był gorący. Należy uważać, aby masa jajeczna nie ścieła się. Podajemy udekorowane bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy