Spaghetti carbonara

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dowiedziałam się jakiś czas temu, że nie powinno się dodawać śmietany do carbonary, więc tym razem bez śmietany...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - spaghetti: 1 opakowanie
    - jajka: 4 sztuki
    - boczek wędzony: 30 dekagramów
    - tarty parmezan: 10 dekagramów
    - só, pieprz do smaku: 2 szczypty

Spaghetti carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy makaron według przepisu.
    Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę.
    W misce bełtamy jajka z solą i pieprzem.
    Makaron odcedzamy.
    Do garnka po makaronie wrzucamy odcedzony makaron, boczek, jajka i mieszamy delikatnie.
    Serwujemy :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy