Spaghetti alla putanesca

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -150 g makaronu spaghetti
    -1/2 papryczka chili
    -4 fileciki anchois
    -2 ząbki czosnku (posiekane)
    -8 czarnych oliwek
    -1 łyżka kaparów
    -1/2 puszki pomidorów krojonych
    -2 łyżki oliwy z oliwek
    -szczypta oregano
    -1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Spaghetti alla putanesca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy posiekany czosnek i fileciki anchois. Podsmażamy , fileciki rozdrabniamy drewnianą łyżką. Na patelnię dodajemy, pokrojone w plasterki czarne oliwki i kapary. Dusimy razem 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy