Spaghetti aglio e olio

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czosnkowy makaron na oliwie aromatyzowanej truflami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 20 dekagramów
    - Ząbki czosnku: 3 sztuki
    - oliwa z oliwek aromatyzowanej białymi truflami lub zwykła: 2 łyżki
    - pół pęczka melisy lub pietruszki: 1 sztuka
    - płatki ostrej papryki lub chili: 1 szczypta
    - parpezan: 1 szczypta

Spaghetti aglio e olio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Do zimnej oliwy przeciśnięty czosnek.Czosnek podsmażyć na oliwie, aby delikatnie zmieni kolor, ale nie spalić. Doprawić płatkami ostrej papryki, według upodobania. Na patelnię dodać ugotowany makaron i posiekaną melisę (lub pietruszkę) i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać posypane parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy