Spaghetti aglio e olio

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne , a zarazem niesamowicie łatwe spaghetti z oliwą i czosnkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    * makaron Spaghetti - 200 g
    * makaron Spaghetti pełne Ziarno - 200 g
    * oliwa extra virgin - 125 ml
    * czosnek - 4 ząbki
    * natka pietruszki - 1 pęczek
    * sól - do smaku
    * pieprz - do smaku

Spaghetti aglio e olio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Odlewamy 1 łyżkę oliwy , a pozostałą cześć rozgrzewamy w rondlu.

    Dodajemy posiekany czosnek oraz szczyptę soli.

    Smażymy na lekko złoty kolor cały czas mieszając – nie może się nic przypalić , gdyż czosnek zrobi się gorzki.

    W tym czasie w osobny garnku z osoloną wodą i reszta oliwy gotujemy al dente 2 rodzaje makaronu.

    Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka.

    Polewamy sosem z oliwy i czosnku i dokładnie mieszamy.

    Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżo zmielony pieprz.

    Podajemy natychmiast.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy