Spaghetti a'la bolognese

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 5 osób

Spaghetti a'la bolognese czyli wegetariańska wersja spaghetti z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast mięsa mielonego.

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
    200 g soczewicy czerwonej
    2 puszki pomidorów
    2 cebule
    1 marchewka
    2 ząbki czosnku
    350 ml wywaru warzywnego
    Oregano
    Bazylia
    Czarne oliwki
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti a'la bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    2. Cebulę i marchewkę kroimy i podsmażamy y na oleju.
    3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
    4. Dodajemy soczewice chwilę przesmażamy i dodajemy pomidory. Przyprawiamy oregano i bazylią.
    5. Dodajemy wywar warzywny. Gotujemy do miękkości soczewicy, aż cały nadmiar płynu się zredukuje i uzyskamy gesty sos.

    6. Doprawiamy na koniec solą i pieprzem oraz dodajemy ciemne oliwki.

    7. Podajemy z makaronem i posypujemy serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować