1.W garnku rozgrzewamy olej do którego dorzucamy drobno posiekany czosnek z papryczką chili, po chwili dokładamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, doprawiamy jarzynką, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym ciągle mieszając. Gdy się trochę poddusi dorzucamy mięso mielone i ciągle mieszamy (tak aby zmieniło kolor). Gdy mięso jest już jasne dolewamy dwie puszki pomidorów, doprawiamy 1 łyżeczką rozmarynu, 3 łyżeczkami buliony. Nie przestajemy mieszać tak aby pomidory odparowały wodę a mięso nie przywarło (około 20 min). Na końcu dodajemy Fixy (Napoli i bolognese), 1 łyżeczkę papryki oraz majeranek. Wszystko dokładnie mieszamy przez około 5 minut. W osobnym garnku gotujemy posolona oraz z dodadkiem oliwy wodę na makaron, oraz trzemy ser do posypania. Na talerzu układamy makaron, starszy ser oraz sos spaghetti.
Komentarze