domowe spagetti, uwielbiane przez mojego męża. Szybkie, proste w przygotowaniu
50 min
Składniki:
0,5kg mięsa mielonego
1 opakowanie makaronu do spagetti
1 duża cebula
Przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
2szkl. Wody
ser żółty do dekoracji
1 łyżka oleju do gotowania makaronu
2 łyżki oleju do podsmażenia mięsa (niekoniecznie)
Woda do ugotowania makaronu z opakowania
Spagettti z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać pokroić w kostkę.
2.Mięso i cebulę, przyprawić, wymieszać, podsmażyć na patelni aż się zarumieni, co jakiś czas mieszająć. Gdy woda z mięsa odparuje dodać 2 szklanki wody. Dusić ok 20 – 30 minut na małym ogniu.
3.Po tym czasie dodać koncentrat. Sos zagotować.
4.Makaron ugotować w wodzie według przepisu na opakowaniu. Do wody dodać łyżkę oleju aby makaron nie pokleił się.
5.Na talerz nałożyć makaron, następnie sos, udekorować serem. Podawać
Komentarze