Spaghetti pieczarkowe w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jedndo z ulubionych dań mojej córki Jagody.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    400 g pieczarek
    duża cebula
    szklanka śmietany 30%
    3 łyżki tartej goudy
    sól, pieprz, słodka papryka
    oliwa do smażenia

Spaghetti pieczarkowe w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu,w osolonej wodzie z łyżką oliwy.
    Pieczarki myjemy dokładnie, kroimy w talarki, smażymy na odrobinie oliwy do momentu aż odparuje z nich woda. Cebulę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek. Smażymy 10 min. Zalewamy śmietaną dodajemy ser, przyprawiamy, chwilę gotujemy. Sos mieszamy z makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy