Sote po kaukasku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pochodzę z Białorusi. Pasję gotowania mam po rodzicach.

Składniki:

  • ● 3 średnie bakłażany
    ● 3 cebule
    ● 4 marchewki
    ● 3 papryki
    ● 3 pomidory
    ● sól
    ● natka pietruszki
    ● koperek
    ● 3 ząbki czosnku
    ● olej
    ● pieprz
    ● cukier

Sote po kaukasku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany kroimy w 0,5-cm
    talarki, solimy, odstawiamy na
    20 minut, osączamy. Smażymy
    z obu stron, układamy na
    płaskim talerzu 2-3 warstwy.
  • 2. Cebule kroimy i szklimy na
    oleju. Marchew ścieramy na
    tarce i dusimy. Papryki kroimy
    w paski i dusimy. Warzywa
    przekładamy na patelnię, dodajemy
    pokrojone pomidory.
    Doprawiamy do smaku i dusimy
    na oleju na małym ogniu
    15 minut, mieszając. Wykładamy
    na bakłażany. Dekorujemy
    posiekaną natką, koperkiem
    i czosnkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy