sos z żołądków z rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 50 min

coś innego na obiad niż zawsze.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na sos:

    pół kg żołądków z kurcząt
    2 marchewki
    pietruszka
    pół cebuli
    łyżka śmietany 18% i łyżka mąki
    przyprawy
    rzeżucha

    .

Sos z żołądków z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W brytfance gotujemy żołądki z cebulą, gdy się podgotują dodajemy starą marchew i selera, gotujemy ok 50 minut. Robimy zaprawkę ( z maki śmietany i wody) , dodajemy, czkamy aż się zagotuje. Posypujemy rzeżuchą, doprawiamy. Podajemy z ziemniakami i np. tartą rzodkiewką. Smacznego.

Porady

Możesz podać z dowolną surówką, np mizerią także smakuję pycha .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy