ewa zychewicz
Taki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek.
Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć go właśnie do gotowanych jajek.
Sos najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się ze sobą połączą.
0 (0 ocen)
Porady
Z ilością wasabi należy uważać bo możemy przedobrzyć i sos będzie zdecydowanie za ostry. Tu należy wyczuć smak jaki nam odpowiada. Dodatek wasabi daje nowego charakteru naszemu sosowi. Taki sos możemy przechowywać do 5 dni w lodówce. Sos ten możemy podać do mięs na zimno, serów czy jajek ugotowanych na twardo jak również faszerowanych. Fajnie sprawdzi się też jako sos do sałatek. Kolejnym pomysłem jest polanie tym sosem pizzy zamiast tradycyjnego ketchupu. Coś nowego a równie smacznego. Jednym słowem jeden sos a wiele zastosowań. I o to chodzi aby bawić się smakami tworząc nowe potrawy ale i nadając nowy smak potrawom tradycyjnym i znanym od pokoleń.
Komentarze