Sos z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybkie i smaczne danie dla rodziny i znajomych.

  • 15 min

Składniki:

  • Tuńczyk rozdrobniony w puszce w wodzie
    1 cebula
    2-3 łyżki śmietany 12%
    Kukurydza
    1 łyżka majonezu
    Makaron rurki
    Sól pieprz

Sos z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małym ogniu. Do podsmażonej cebuli dodać puszkę odsączonego tuńczyka z wody. Podsmażyć 3 minuty. Dodać łyżkę majonezu i 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Posolić i popieprzyć. Dodać 2 łyżki kukurydzy. Podawać z makaronem.

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY