Sos z patisonów

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moi domownicy lubią sos z patisonów. Jest łatwe do zrobienia i pyszne. Polecam!Podaję z pieczywem.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg patisonów
    1 cebula
    1/2 kostki masła
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki
    sól.pieprz
    kucharek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos z patisonów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony dokładnie umyć, odciąć korzonki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę , dodać patisony, przyprawy,dusić do miękkości. Gdy patisony będą miękkie , przełożyć do garnka, podlać gorącą wodą, dodać śmietanę wymieszaną z maką, wymieszać i chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować