Sos z ostrych papryk

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolejny ostry sos z ostrych papryk.

  • 2 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g papryki czereśniowej
    2 kg ostrej papryki
    miód 100 ml
    0,5 litra wody
    główka czosnku
    cebula 1 szt.
    sól do smaku
    sok i starta skórka z jednej cytryny
    szklanka octu jabłkowego
    1 łyżeczka imbiru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sos z ostrych papryk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos z ostrych papryk. 1. Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko. Do gotującej się w garnku wody dodać miód oraz sól. Dodajemy zmielone papryki oraz czosnek z cebulą. Gotować 30 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 2 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować