Sos z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny sos do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 50 dag
    cebula 1 szt
    czosnek 2 ząbki
    marchew 1 szt
    natka pietruszki ok 1/2 pęczka
    zupa grzybowa w proszku (dowolna)
    sól
    pieprz
    olej

Sos z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć, zmielić. Cebulę, czosnek i marchew obrać i drobno pokroić. Podsmażyć lekko na rozgrzanym oleju. Dodać przygotowaną marchew i mięso. Wymieszać i podlać wodą. Chwilę pogotować i zagęścić zupą grzybową. Dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić do smaku.

    Podawać z kaszą, makaronem albo ryżem.
    Sos można zagęścić mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy