Sos z maślaków z penne

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsze grzyby maślaki w maślanym sosie z makaronem penne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300- 400 gram maślaków
    2 łyżki masła bez laktozy lub zwykłego
    sól i pieprz do smaku
    biała spora cebula
    parmezan ok 2 łyżki utartego
    1 garść pietruszki

    penne do wyboru ( pełnoziarniste, z mąki kukurydzianej lub mąki durum)

Sos z maślaków z penne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zdejmij z grzybów śluzowatą skórkę. Cebulę zeszklij na maśle dodaj pocięte w paski grzyby, dodaj sól i pieprz. Duś kilka minut ,aż grzyby będą miękkie. Ugotuj makaronpenne. Odcedź.
    Wyłóż na talerz dodaj grzyby, zetrzyj parmezan i posyp natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy