Sos z cukinią, kurczakiem i papryką w towarzystwie kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ilet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Następnie obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić, a następnie pokroić w kostkę, podobnie musimy zrobić z cukinią.
Na jednej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojonego kurczaka, dodajemy odrobinę soli, pieprzu
2.W tym czasie w bardzo małej ilości wody dusimy pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie cebulę, paprykę i cukinię. Kiedy warzywa będą lekko miękkie dodajemy kurczaka. Nadal dusimy, można pod przykryciem, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
3.Ja podawałam "sos" z kaszą kuskus, polecam!
Kuskus wsypać do miski, lekko osolić (¼ łyżeczki soli na 100 g), zlać wrzątkiem – około 1 cm wody nad powierzchnie kaszki. Przykryć.
Podawać z sałatą lub roszponką. Posypać koperkiem.
Komentarze