Sos wielkanocny

  • wyświetlono: 1518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Taki sos świetnie się sprawdzi jako dodatek do wędlin, pieczonych mięs i oczywiście jajek.

kasik1p3
  • 6 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

3 jajka
pół pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
100 ml jogurtu naturalnego (lub śmietany 18%)
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Sos wielkanocny

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Szczypiorek drobno posiekać.
  • 3. Dodać majonez, jogurt, chrzan i musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkachrzanWielkanocświętaświęta wielkanocnedodatek do wędlinświąteczne smakisos wielkanocny

Komentarze

Podobne przepisy

Sos koperkowy

Dodane przez: rzelkazag

Sos koperkowy

Sos koperkowy kojarzy mi się z...

Domowy sos czosnkowy

Dodane przez: migotka28

Domowy sos czosnkowy

Sos czosnkowy to pyszny i niezastąpiony...

Sos tatarski

Dodane przez: Marta – redaktor

Sos tatarski

Doskonały do jajek, wędlin czy...

Sos warzywny

Dodane przez: szynszyla

Sos warzywny

Idealny sos do kotletów mielonych...

Dodane przez: PolskaGotuje

Sos cytrynowy do ryby

Super sos do ryby lub kurczaka,...

Dodane przez: Karioka

SOS CHRZANOWY DO JAJEK

Sos chrzanowy jest odpowiednim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE