Sos warzywny z ryżem

4.5 (2 ocen)

  • 40 min

Pierwszy raz przygotowałem to danie po wizycie u lekarza,gdy musiałem przejść na dietę z powodu choroby i od tamtej pory te danie gości u mnie w domu :-)

  • 40 min

Składniki:

  • - 250 g ryżu
    - 40 ml oleju
    - sól,pieprz,ziarnka smaku,majeranek,oregano
    - liść laurowy,ziele angielskie
    - 2 marchwie
    - 1 cebula
    - 2 papryki
    - 1 puszka fasolki czerwonej
    - 10 g mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos warzywny z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlej 1 l wody dla smaku dodaj szczyptę soli,dolej 20 ml oleju i gotuj,jak woda zacznie wrzeć wsyp ryż i gotuj jeszcze przez 15 min. Do osobnego garnka wlej 4 szklanki wody i gotuj na wolnym ogniu,marchew pokroić w prążki, cebulę w pół-krążki,paprykę oczyścić i pociąć w paski,marchew, paprykę i fasolkę czerwoną wrzuć do garnka,dodaj sól,pieprz,ziarnka smaku,ziele angielskie,liść laurowy,oregano oraz majeranek,cebulę zeszklij na patelni i dodaj ją do reszty warzyw gotuj jeszcze przez 20 min. pod koniec gotowania zagęścić mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować