Sos tatartski

  • wyświetlono: 385 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie czy jako dodatek do śniadania wielkanocnego.

gotowanieiblogowanie
  • 70min

Składniki

Składniki:

200g majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
pół szklanki marynowanych pieczarek
4 ostre ogórki konserwowe (najlepiej piri piri)
1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Sos tatartski

  • 1. Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy.
  • 2.
    Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylalatosos tatarskiWielkanocświętado mięsasoswiosnaGrillDekoracjadla gościPoczęstunekpotrawy świątecznedodatekśniadanie wielkanocneświąteczne przepisytatarskido wędlindo jaj

Komentarze

Podobne przepisy

Sos pieczarkowy

Dodane przez: Kloruś

Sos pieczarkowy

Przepis na klasyczny sos pieczarkowy,...

Sos tatarski

Dodane przez: Marta – redaktor

Sos tatarski

Doskonały do jajek, wędlin czy...

Dodane przez: Karioka

SOS CHRZANOWY DO JAJEK

Sos chrzanowy jest odpowiednim...

Domowy sos chiński

Dodane przez: ewaeu

Domowy sos chiński

Polecam zrobienie większej ilości...

Sos pieczarkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Sos pieczarkowy

Bardzo smaczny, prosty, szybki...

Sos warzywny

Dodane przez: szynszyla

Sos warzywny

Idealny sos do kotletów mielonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE