Sos tatartski

5 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie czy jako dodatek do śniadania wielkanocnego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    200g majonezu
    3 łyżki śmietany
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka chrzanu
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 mała cebula
    pół szklanki marynowanych pieczarek
    4 ostre ogórki konserwowe (najlepiej piri piri)
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Tatar Sosy Sos tatarski Dodatki

Sos tatartski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy.
  • 2.
    Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować