Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie czy jako dodatek do śniadania wielkanocnego.
1 godz. 10 min
Składniki:
Składniki:
200g majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
pół szklanki marynowanych pieczarek
4 ostre ogórki konserwowe (najlepiej piri piri)
1 łyżeczka cukru
1.Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy.
2.
Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Komentarze