Sos tatarski jest przepysznym dodatkiem do mięs, przekąsek czy nawet kanapek. Ten domowy jest po prostu wspaniały, warto przygotować go na nadchodzące grillowanie czy jako dodatek do śniadania wielkanocnego.
200g majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
pół szklanki marynowanych pieczarek
4 ostre ogórki konserwowe (najlepiej piri piri)
1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania przepisu:
Sos tatartski
1.
Majonez mieszamy ze śmietaną, ugotowanym żółtkami, musztardą i chrzanem. Odstawiamy.
2.
Drobno siekamy pieczarki, białka jajek, ogórki oraz cebulkę. Posiekane składniki łączymy z sosem majonezowym. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze