Sos tatarski, domowy - odchudzony

  • wyświetlono: 1190 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Może się będę powtarzać, ale muszę, domowe hand made smakuje najlepiej!. I dlatego serdecznie Was namawiam do zrobienia tego sosu tatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin.

Apetyczna babeczka
  • 12 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:

- 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre
- 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze będą leśne grzyby, prawdziwki lub kozaki
- 3 pełne łyżki dobrego majonezu
- 1 opakowanie jogurtu naturalnego 150-180 g
- 1 łyżeczka ostrej musztardy, może być rosyjska z chili
- 2 lub 3 łyżeczki tartego chrzanu
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania przepisu:

Sos tatarski, domowy - odchudzony

  • 1. 1. Ogórki i grzyby kroimy w kosteczkę lub paski, szczypiorek drobno siekamy.

    2. Łączymy ze sobą w naczyniu pozostałe składniki, dodajemy grzyby, ogórki i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos tatarski najlepiej jest zrobić 2-3 dni wcześniej i odstawić do lodówki aby smaki sobą przeszły.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaOgórkichrzanjogurtsos

Komentarze

Podobne przepisy

Prażynki domowe

Dodane przez: Kasia Pichci

Prażynki domowe

Dzisiaj mam dla was przepis na...

Domowy ser ricotta z serwatki

Dodane przez: akrobatka22

Domowy ser ricotta z serwatki

Po przygotowaniu domowego twarogu...

Domowy fromage

Dodane przez: iwonalewuś

Domowy fromage

Pyszny lekki serek z dodatkami...

Domowy biały ser (twaróg)

Dodane przez: zielonakuchniablog

Domowy biały ser (twaróg)

Najprostszy sposób na pyszny i...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Domowe proste leczo

Nie ma, jak domowy posiłek, a zrobiony...

domowe chipsy

Dodane przez: Anitka0804

Domowe chipsy solone

Nie przepadam za chipsami, ale...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE