Sos tatarski, domowy - odchudzony

4.49 (199 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Może się będę powtarzać, ale muszę, domowe hand made smakuje najlepiej!. I dlatego serdecznie Was namawiam do zrobienia tego sosu tatarskiego, trwa to nie więcej niż kwadrans, a smakuje doskonale. Moje wydanie jest w wersji odchudzonej kalorycznie, ale nie smakowo, tak więc polecam na Wielkanoc idealny dodatek do jaj, śledzi i wędlin.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    - 2 lub 3 ogórki konserwowe ja użyłam marynowanych w musztardzie, ale zwykłe też będą dobre
    - 1 słoik ok. 200 ml marynowanych grzybów, mogą być pieczarki, ale najlepsze będą leśne grzyby, prawdziwki lub kozaki
    - 3 pełne łyżki dobrego majonezu
    - 1 opakowanie jogurtu naturalnego 150-180 g
    - 1 łyżeczka ostrej musztardy, może być rosyjska z chili
    - 2 lub 3 łyżeczki tartego chrzanu
    - sól
    - pieprz
    - pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Jajko Sosy Przekąski

Sos tatarski, domowy - odchudzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ogórki i grzyby kroimy w kosteczkę lub paski, szczypiorek drobno siekamy.

    2. Łączymy ze sobą w naczyniu pozostałe składniki, dodajemy grzyby, ogórki i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy do smaku. Sos tatarski najlepiej jest zrobić 2-3 dni wcześniej i odstawić do lodówki aby smaki sobą przeszły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Jogurt Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować