Sos tatarski

0 (0 ocen)

Bardzo znany i wyrazisty w smaku sos tatarski. Idealnie pasuje do jajek jak i grillowanych mięs. Chciaż nie wiem skąd taka nazwa bo nic wspólnego z Tatarami nie ma.

Składniki:

  • 5 łyżek majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki koperku
    1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    5 grzybków marynowanych w naturalnej zalewie
    10 mini ogórków konserwowych
    Sól
    Pieprz

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Koperek, marynowane grzybki i mini ogórki konserwowe siekamy bardzo drobno. Dodajemy do masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Taki sos idealnie sprawdzi się do jajek jak i różnego rodzaju mięs np. grillowanych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy