Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Sos tatarski

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - ok. 200 g marynowanych pieczarek,
    - 4 ogórki konserwowe,
    - 2 łyżki śmietany 18 %
    - 2 płaskie łyżeczki chrzanu,
    - 8 łyżeczek majonezu delikatny Kętrzyński,
    - sól i pieprz.

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i ogórki dokładnie odsączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę. W miseczce mieszamy: majonez, śmietanę i chrzan. Wszystkie składniki łączymy ze sobą , przyprawić solą i pieprzem (do smaku) i odstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy