Sos tatarski

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sos tatarski - idealny dodatek do mięs i kanapek.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    4 łyżki majonezu
    łyżka musztardy
    10 jajek ugotowanych na twardo
    pęczek szczypiorku czosnkowego
    10 marynowanych prawdziwków
    10 jabłuszek kaparowych
    5 korniszonów
    sól morską
    pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę mieszamy z majonezem i musztardą. Dodajemy starte na drobnej tarce jajka. Siekamy drobno szczypiorek. Dodajemy drobno posiekane korniszony, grzybki i kapary. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy