Sos szpinakowo-serowy z makaronem

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Sos bardzo prosty, tani, szybki i przede wszystkim smaczny.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 kostek brykietu szpinaku
    1 kostka rosołowa drobiowa
    1 średnia cebula
    2 łyzki oleju
    1/2szklanki wody
    1 łyżeczka oregano
    1/2 szklanki startego sera
    2 łyzki śmietany
    1 łyżka mąki
    szczypta pieprzu
    1/2 płaskiej łyżeczki kucharka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos szpinakowo-serowy z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić cebulę w kostkę i rzucić ją na rozgrzany olej.
  • 2. Do zeszklonej cebulki dodać zamrożone kostki szpinaku i wodę.
  • 3. Gotować do momentu roztopienia szpinaku.
  • 4. Dodać kostkę rosołową i ją rozpuścić w sosie.
  • 5. Dodać śmietanę rozrobioną z mąką i niewielką ilością wody (ok 4 łyżki).
  • 6. Dodać ser, kucharka, pieprz.
  • 7. Gdy ser się roztopi sos jest gotowy.
  • 8. Podać z makaronem spaghetti.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować