sos sojowy z chili

5 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Taki gęsty sos jest świetną marynatą do mięsa i potraw kuchni azjatyckiej. Ja lubię maczać w nim sajgonki lub pierożki.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 strąk chili
    3 łyżki płynnego miodu
    6 łyżek ciemnego sosu sojowego
    1 starty ząbek czosnku
    mały kawałek imbiru - porcja na 2 otarcia
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos sojowy z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos sojowy mieszamy z miodem, następnie mieszamy razem ze startym ząbkiem czosnku i imbirem, pieprzem. Na sam koniec dodajemy posiekany strączek chili, którego nie pozbawiamy nasion.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować