Sos smietanowo-serowy

  • wyświetlono: 90 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sos wymyśliłam na rocznicę ślubu i pomysł bardzo się spodobał mezowi:-)

  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Brokul, 100g serka topionego, 250 g śmietany, lyzka musztardy, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, łyżka płatków migdałowych. Sól, pieprz, majeranek.

Sposób przygotowania przepisu:

Sos smietanowo-serowy

  • 1. Brokul myjemy, dzielimy na rozyczki i gotujemy na parze do miekkosci. Na patelni rozpuszczamy maslo i podsmazymy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy śmietanę wymieszaną z musztardą. Cały czas mieszamy dodajemy serek topiony. Gotujemy na wolnym ogniu gdy serek się rozpusci dodajemy broklu i patki migdalowe. Doprawiamy przyprawami i podajemy z makaronem lub kopytkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śmietanaserek topionybrokul

Komentarze

Podobne przepisy

image-0rtfm7h

Dodane przez: monika016

Sos serowo - brokułowy

Brokuł i ser to połączenie idealne...

Sos serowy

Dodane przez: rzelkazag

Sos serowy do warzyw i mięs

Najlepiej smakuje ze brokułami,...

sos serowy z mięsem mielonym

Dodane przez: adienne

Pikantny sos serowy z mięsem mielonym

Bardzo szybki, pyszny sos, który...

Sos serowy (do mięs i warzyw)

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Sos serowy (do mięs i warzyw)

Sos jest przepyszny. Kremowy, gęsty,...

Sos serowy z liści kalarepki

Dodane przez: Beata12

Sos serowy z liści kalarepki

Nigdy nie wyrzucam liści z kalarepki...

Sos serowo-brokułowy do makaronu

Dodane przez: benka

Sos serowo-brokułowy do makaronu

Kolejna propozycja na szybki i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE