SOS SŁODKO –OSTRY DO DROBIU

0 (0 ocen)

Uwielbiam ostre sosy które można przechowywać za pasteryzowane w słoikach tylko dodajemy podsmażonego kurczak , ryż i danie gotowe

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Biała część pora
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    2 papryczki chi lii
    2 cebule
    1 puszka ananasa
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    Vegeta
    3 łyżki oliwy
    3 łyżki koncentratu
    3 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos słodko –ostry do drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-29scoth 1. WYKONANIE
    Marchew , pietruszkę obieramy z papryk usuwamy gniazda nasienne . Włoszczyznę ścieramy na tarce , por kroimy w pół krążki papryki kroimy w cienkie paseczki . Na oliwie smażymy włoszczyznę z porem i pokrojoną cebulką w drobną kostkę. Jak wszystko zmięknie dodajemy paprykę i smażymy około 8 minut dodajemy paprykę chili i pokrojonego drobno ananasa przesmażamy . Wlewamy sok z ananasa i miód mieszamy dodajemy koncentrat w razie potrzeby podlewamy wodą mieszamy i przegotowujemy , doprawiamy do smaku i gotowe podajemy z drobiem .Nadmiar sosu przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy około 40 minut . Smacznego

Porady

Gotowy sos i za pasteryzowany przechowujemy w chłodzie np, w piwnicy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować