Sos słodko –ostry do drobiu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Marchew , pietruszkę obieramy z papryk usuwamy gniazda nasienne . Włoszczyznę ścieramy na tarce , por kroimy w pół krążki papryki kroimy w cienkie paseczki . Na oliwie smażymy włoszczyznę z porem i pokrojoną cebulką w drobną kostkę. Jak wszystko zmięknie dodajemy paprykę i smażymy około 8 minut dodajemy paprykę chili i pokrojonego drobno ananasa przesmażamy . Wlewamy sok z ananasa i miód mieszamy dodajemy koncentrat w razie potrzeby podlewamy wodą mieszamy i przegotowujemy , doprawiamy do smaku i gotowe podajemy z drobiem .Nadmiar sosu przekładamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy około 40 minut . Smacznego
Porady
Gotowy sos i za pasteryzowany przechowujemy w chłodzie np, w piwnicy
Komentarze