Sos słodko-kwaśny z papryki

4.5 (198 ocen)

  • 55 min

Tak przygotowany sos słodko-kwaśny z papryki doskonale pasuje do marynowanych czy pieczonych tłustych mięs....

  • 55 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki chili jalapeno
    szczypta pieprzu cayenne
    5 łyżek octu
    12 dag cukru
    sól do smaku
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki

Sos słodko-kwaśny z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć wydrążyć z nasion zmielić przez maszynkę do mięsa razem z obranymi ząbkami czosnku.
    W rondelku zagotować szklankę wody z cukrem i octem,zmieloną paprykę i gotować często mieszając około 40 minut aż sos dobrze zgęstnieje a woda wyparuje w między czasie doprawić do smaku solą pieprzem cayenne i chili jalapeno.
    Podawać jako zimny dodatek do wszelkich tłuściejszych mięs.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować