Sos słodko-kwaśny

4.97 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

np. do spaghetti

Składniki:

  • 3 kg cukinii,
    1 kg papryki,
    1 kg cebuli,
    sól,
    1 szklanka octu,
    40 dag cukru,
    1 litr koncentratu pomidorowego,
    1 łyżka słodkiej papryki,
    1 łyżka curry,
    1 łyżka chilli,
    2 puszki kukurydzy
Wystaw ocenę:

4.97 (169 ocen)

Zobacz również:

Sosy Spaghetti

Sos słodko-kwaśny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Posolić i odstawić na około 3 godziny.
  • 2. Ocet i cukier zagotować, dodać warzywa wyciśnięte z puszczonego soku,gotować 20 minut, po czym dodać koncentrat pomidorowy, chilli, słodką paprykę i curry, gotować 10 minut, co raz mieszając.
  • 3. Zdjąć z gazu, dodać kukurydzę, wymieszać i gorące wkładać do słoików.
    NIE PASTERYZOWAĆ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować