Sos słodko- kwasny

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sos jest idealny do spagetti ,ale tez do ryzu czy jako dodatek do miesa.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg.pomidorów
    1 kg.cebuli
    2 łyżki soli
    2 papryki czerwone i 2 papryki zolte
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka ananasow pokrojonych
    10 zabkow czosnku
    1/2 lyzeczki chili
    2 lyzki musztardy
    2 lyzki slodkiej papryki
    1 lyzeczka przyprawy kary
    1 lyzeczka pieprzu
    3 szklanki cukru
    1 szklanka octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sos słodko- kwasny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyc ,obrac ze skorki i pokroic w cwiartki.
    Cebule obrac ,pokroic w kostke.
    Dodac sol.
    Gotowac na malym ogniu ok.1 godziny od czasu do czasu mieszajac.
    Nastepnie dodac:
    papryki - pokroic w kostke
    ananasy odcisnac sok ale go nie wylewac.
    czosnek przecisnac przez praske
    chili,musztarde,slodka papryke,kary,pieprz,cukier,ocet i gotowac 1,2 godziny.
    Wode z ananasow wymieszac z 2 lyzkami maki ziemniaczanej i wlac do garnka.
    Zagotowac.
    Wlewac goracy sos do sloikow ,zakrecac.
    Porcja na 10 sloikow litrowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować