Sos śliwkowy na ostro

4.5 (193 ocen)

Sos jest świetnym dodatkiem do mięsa, kanapek a nawet pizzy.

Składniki:

  • 2 kg śliwek węgierek
    10 małych papryczek chili
    2 łyżki soli
    25 dkg cukru
    2 łyżki imbiru
    szklanka octu
    główka czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos śliwkowy na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki, paprykę, imbir, czosnek obrać. Wszystko drobno pokroić smażyć na wolnym ogniu około 3 godziny. Po tym czasie dodać cukier, sól i ocet gotować około godziny do zgęstnienia. Wystudzić i zblenderować. Przełożyć do wcześniej przygotowanych słoików. Pasteryzować około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować