Sos serowy z liści kalarepki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nigdy nie wyrzucam liści z kalarepki w odpowiedni sposób przyrządzone są bardzo smaczne dzisiaj proponuję pyszny sos. Można go dodać do mięsa ,ryżu i makaronu .

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • liście z 1 lub 2 kalarepek
    • 1 łyżka masła
    • 2/3 szklanki śmietany kremówki
    • 1 szklanka mleka
    • 2 trójkąty serka topionego śmietankowy
    • sól
    • pieprz
    • gałka muszkatołowa szczypta

Sos serowy z liści kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • liście pokroić w paski zalać wodą zagotować i odcedzić wodę
    • Do liści wlać nową wodę gotować aż zmiękną osączyć na sicie
    •Rozpuścić masło dodać liście kalarepki dodać śmietanę wymieszaną z mlekiem i serki topione, mieszać aż się zagotuje.
    •dodać sól ,pieprz i gałkę muszkatołową zmiksować wszystko blenderem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy