Sos serowo - brokułowy

0 (0 ocen)

Brokuł i ser to połączenie idealne a ten sos jest tego odzwierciedleniem.

Składniki:

  • Pulpety:
    500g mięsa mielonego
    mała czerwona cebula
    1 łyżeczka czerwonej papryki
    sól, pieprz do smaku
    jajko
    3 łyżki bułki tartej

    Sos
    1 brokuł (500g)
    2 średnie czerwone cebule
    100g serka topionego o smaku cebuli
    100g żółtego sera
    200ml mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Spaghetti

Sos serowo - brokułowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pulpety: cebulę drobno kroimy, mieszamy z mięsem, papryką, solą, pieprzem, jajkiem i bułką tartą. Formujemy malutkie kulki, wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie odsączamy z wody i przekładamy na talerz.
  • 2. Brokuł gotujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Odsączamy.
  • 3. Przygotowujemy sos: cebulę kroimy, szklimy. Dodajemy pokrojony na kawałki serek topiony, mleko, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż serek się roztopi. Po tym czasie dodajemy ser żółty, brokuł, pulpety. Mieszamy i gotujemy przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować