Sos rosyjski na zimno

4.5 (163 ocen)

Sos rosyjski ma piękny różowy kolor i wyrazisty smak. Sos można podać do pieczonych mięs serwowanych na zimno, wędlin, gotowanych jajek, sałatek i kanapek.

Składniki:

  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany (22 % tłuszczu)
    4 pełne łyżki gęstego majonezu
    1/2 szklanki marynowanych buraków
    1-2 ogórki konserwowe
    1 mała czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki chrzanu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos rosyjski na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos rosyjski na zimno 1. Buraki, ogórki, cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę lub pokroić w kosteczkę i rozetrzeć.
    Połączyć wszystkie składniki sosu, doprawić solą i pieprzem, wstawić do lodówki do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować