Sos "Remoulade" do mięs, przekąsek i kanapek

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Pyszny sos duński, stosowany właściwie do wszystkiego i wcale się nie dziwię , jak go zrobiłam i poznałam jego smak to już wiedziałam, że będzie moim ulubionym, zwłaszcza do grilla.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 300 g jogurtu greckiego
    300 ml majonezu
    ok. 200g małych korniszonków
    2 mniejsze cebule ok. 200 g, u mnie cebula czerwona
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżka posiekanego koperku
    spora łyżeczka miodu
    szczypta kurkumy lub curry
    sól, pieprz do smaku

Sos "remoulade" do mięs, przekąsek i kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korniszonki i cebule drobniusieńko posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku.
    Odstawić do lodówki na parę godzin dla przegryzienia smaków.

Porady

Doradzam małe korniszonki, bo są bardzo chrupiące w sosie .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy