SOS PIECZARKOWY

0 (0 ocen)

  • 30 min

MOJA WERSJA SOSU PIECZARKOWEGO

  • 30 min

Składniki:

  • 25 DAG PIECZAREK,
    5 DAG DROBNO POSIEKANEJ CEBULKI,
    2 DAG MASŁA,
    4 DAG PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI, TYMIANEK,
    SÓL,
    SOK Z CYTRYNY,
    2 SZKLANKI BULIONU JARZYNOWEGO,
    3 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY,
    POSIEKANA NATKA PIETRUSZKI

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SOS PIECZARKOWY 1. PIECZARKI POKROIĆ W CIENKIE PLASTERKI I UDUSIĆ Z CEBULKĄ NA MAŚLE.MĄKĘ ROZTRZEPAĆ Z BULIONEM I ZALAĆ NIM PIECZARKI . ZAGOTOWAĆ I POZOSTAWIĆ NA MAŁYM OGNIU 10 MIN.PRZYPRAWIĆ. DODAĆ ŚMIETANĘ I WYMIESZAĆ.POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.

Porady

SOS MOŻEMY WYKORZYSTAĆ DO KASZY, MAKARONU, KOPYTEK.I ..

Komentarze

Podobne przepisy