Sos pieczarkowy

  • wyświetlono: 1170 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Gdy nam zostaną pieczarki z przygotowania innego dania możemy zrobić sos pieczarkowy do ziemniaków lub makaronu.

aniak
  • 15min

Składniki

- 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
- 1 szklanka wody + pół szklanki wody do zagęszczenia
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Sos pieczarkowy

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i smażymy 5 minut. Wlewamy 1 szklankę wody i zagotowujemy. W pozostałej wodzie mieszamy mąkę. Wlewamy do pieczarek zagotowujemy, dodajemy przyprawy, mieszamy i gotujemy jeszcze 2 minuty. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub makaronem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilsossos pieczarkowy

Komentarze

Podobne przepisy

Sos kurkowo pieczarkowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Sos kurkowo pieczarkowy

Na kurki zaczyna się sezon a w...

Wigilijny sos pieczarkowy

Dodane przez: smakowisko

Wigilijny sos pieczarkowy

Ten sos zawsze gości na naszym...

sos pieczarkowy

Dodane przez: capri

sos pieczarkowy

Banalnie łatwy, a jaki pyszny,...

Sos serowo-pieczarkowy

Dodane przez: Młoda mama

Sos serowo-pieczarkowy

Sos bardzo delikatny, aromatyczny,...

Dodane przez: PolskaGotuje

Sos pieczarkowy

sosik pieczarkowy

image-15vnrwl

Dodane przez: natalia2004

Szybki sos pieczarkowy

Idealny do makaronu lub do mięsa.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE