Sos pieczarkowy

5 (172 ocen)

Prosty, szybki i bardzo smaczny!

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    150 ml śmietany 30%
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    1 papryczka peperoncino
    rozmaryn
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pieczarkowy Dodatki

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie składników 1. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. W garnku roztopić masło, podsmażyć cebulkę. Dodać pieczarki, poddusić. Czosnek obrać, posiekać dodać do pieczarek, jak również papryczkę, przyprawić do smaku.
  • Gotowy sos 2. Gdy pieczarki będą miękkie wlać śmietanę. Pietruszkę umyć, osuszyć posiekać, rozmaryn również posiekać,dodać do sosu. Gotować do zredukowania się sosu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować