Sos pieczarkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -2 cebule
    -500 g pieczarek
    -2 szklanki bulionu warzywnego
    -1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
    -2 łyżki śmietany 18%
    -olej
    -słodka papryka w proszku
    -sól
    -pieprz

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno siekamy i chwilę przesmażamy na 1 łyżce oleju. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i dusimy pod przykryciem 10 minut. Dolewamy bulion i dusimy 5 minut. Zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotowujemy. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy