Sos pieczarkowo-musztardowy

4.48 (167 ocen)

  • 30 min

Śmietankowe pieczarki duszone z musztardą w towarzystwie kaszy jaglanej. Pieczarki pachną bazylią, a smaku dodaje im musztarda z cytryną.

  • 30 min

Składniki:

  • • 500 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 3 łyżki oliwy
    • garść liści bazylii
    • 1 łyżka musztardy
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
    • 1/2 szklanki śmietanki
Wystaw ocenę:

4.48 (167 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos pieczarkowo-musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na oliwie.
    • Dodać pokrojone w plastry pieczarki i poddusić razem z cebulą.
    • Dodać przyprawy i musztardę, dusić aż część wody odparuje.
    • Na koniec doprawić sokiem z cytryny, dodać posiekaną bazylię i wymieszać ze śmietanką.
    • Pieczarki podawać z ugotowaną kaszą jaglaną.

Porady

Takie danie jarskie może być samodzielną potrawą dla jaroszy lub dodatkiem do mięsa dla mięsożerców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować